Onderhoud en reinigings tips

 

Uiteraard wilt u zo lang mogelijk van uw tassen genieten. Onderstaande tips kunnen helpen bij het onderhouden, opbergen en gebruiken van al uw tassen.

 

Voor gebruik

Spray uw tas in voor gebruik met de speciaal ontwikkelde leder en suède/nubuck sprays. 

 Producten van het merk Collonil hebben een uitgebreide lijn met producten voor het onderhoud en reinigen van leder en suède.

De producten van Collonil voor het onderhoud van zacht leder zijn uitermate geschikt voor handtassen.

 

Tijdens gebruik

Draag en behandel uw lederen tas met schone handen. Leer absorbeert vet en olie. Om de tas de reinigen kunt u het beste een schone katoenen vochtige doek gebruiken, zorg dat de doek niet te vochtig is.

 

 Verwijder vlekken zo snel mogelijk wanneer uw deze ontdekt. Organische vlekken ( zoals voedsel, wijn , bloed etc) kunnen vaak gereinigd worden met krijtpoeder. Laat de poeder een nacht intrekken op de vlek en stof  deze de volgende dag af met een droge doek. 

 

Reinig suède tassen met suèdeborsteltje of de  speciaal ontwikkelde reinigingsgum. Collonil heeft geweldige borstels en gums in hun assortiment. Gebruik deze producten op een  zachte subtiele manier om beschadigingen te voorkomen. 

 

Vermijd terpentine, aceton of andere producten met alcohol bij het reinigen  van tassen. Het kan het leer ontkleuren en blijvend beschadigen.

 

Tip; Berg uw make-up op in een make-up tasje zodat uw tas schoon blijft en  beschermd tegen vlekken!

 

Opbergen

Berg de tassen op die je niet gebruikt en vul deze met papier of bubbelplastic, dit om de vorm en de kleur te behouden.  Bewaar de tassen op een koele donkere plek en hang de tas nooit aan de verwarming of in de buurt van de verwarming, uw tas kan uitdrogen door de warmte

 

  Ter afsluiting: 

Twijfelt u over het gebruik van een  reinigingsproduct? Loop dan even langs bij een expert, uw schoenmaker kan u al veel informatie geven over leer en het onderhoud ervan. . Ook kunt u beter eerst een product uittesten aan de binnenkant van de tas of de  binnenkant van een hengsel om zeker te zijn van de uitwerking van het product.

 

Succes met deze tips van Bag2Bizz. En staat het antwoord op uw vraag er niet bij? U kunt ook altijd een e-mail sturen naar info@bag2bizz.com en wij doen er alles aan om u een zo volledig mogelijk antwoord te geven

 

 

 

Top brands

kerbholz
old-school
gianni
  • facebook
  • instagram
  • pinterest
  • twitter